Hlavní obsah

Zemřel zpěvák skupiny Prodigy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve věku 49 let zemřel zpěvák skupiny Prodigy Keith Flint. Byl nalezen v bezvědomí ve svém domě v Dunmow v Essexu, uvedl server Mirror.

Zemřel zpěvák skupiny Prodigy

 
Článek

Policie ještě smrt vyšetřuje na místě, ale podle předběžných informací nepovažuje úmrtí za podezřelé.

Zpěvákův kolega z kapely Liam tvrdí, že Keith Flint spáchal sebevraždu.

„Devětačtyřicetiletý muž byl prohlášen na místě za mrtvého. Jeho nejbližší příbuzní byli informováni,” uvedla tamní policie. „Smrt nevyšetřujeme jako podezřelou.”

Na místo vyjela i záchranka, ale nemohla již nic udělat.

Foto: Jan Šída, Právo

Hlavní hvězdou letošního Rock For People byli britští The Prodigy.

Skupina Prodigy vznikla v roce 1990 v Anglii. Vypracovala se na jednu z nejznámějších elektronických skupin světa a navíc si originalitou svého zvuku a přímočarou chytlavostí některých hitů získala i publikum, které elektroniku nikdy neposlouchalo. Flint byl znám i svou divokou image, pomalovaným obličejem a bláznivým účesem.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Prodigy na festivalu Rock for People

K největším hitům Prodigy patří singly Smack My Bitch Up, Breathe, Out Of Space, Voodoo People či Firestarter. V Česku koncertovali mnohokrát.

Foto: Rock for People

The Prodigy

První album Experience (1992) platí dodnes za zásadní milník v historii elektronické hudby. Přineslo mimo jiné i skladbu Out of Space, založenou na nápadu starého jamajského reggae harcovníka Maxe Romea (originál se jmenoval I Chase the Devil).

Následovala deska Music for the Jilted Generation (1994) s hitem Voodoo People a The Fat of the Land (1997) s proslulými singly Smack My Bitch Up, Breathe a Firestarter. Po delší pauze pak přišla ještě LP Always Outnumbered, Never Outgunned (2004) a Invaders Must Die (2009).

Foto: Jan Handrejch, Právo

The Prodigy trochu zklamali.

Flint, který se oženil s Japonkou Mayumi Kai, se podle britských médií v posledních letech stáhl do soukromí a žil na venkově v Essexu. Před deseti lety tvrdil, že už nepije a nebere drogy.

V současnosti ale stále koncertoval a plánoval turné po USA a Evropě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám