Hlavní obsah

Zemřel zpěvák Mac Davis, který napsal velké hity pro Elvise

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký zpěvák a herec Mac Davis zemřel ve věku 78 let. Proslavil se vlastními deskami i hity, které psal pro Elvise Presleyho.

Foto: Profimedia.cz

Mac Davis

Článek

„Byl hudební legenda, ale jeho nejdůležitější práce spočívala v tom, že byl milujícím manželem, otcem, dědečkem a kamarádem. Bude mi chybět, jak jsme se smáli našim dobrodružstvím na šňůře, i jeho bystrý smysl pro humor, uvedl jeho manažer Jim Morey.

Mac Davis napsal pro Elvise Presleyho světoznámé hity In the Ghetto, A Little Less Conversation či Memories. Později sám dobyl hitparády se skladbou Baby, Don’t Get Hooked on Me z roku 1971. Dařilo se mu hlavně v oblasti country.

Komik musí mít svobodu bez ohledu na korektnost, říká Michael Palin

Film

Postupně se stal i televizním moderátorem a hercem. V sedmdesátých letech měl vlastní pořad The Mac Davis Show a hrál ve filmech, například ve sportovním dramatu North Dallas Forty nebo v romantickém filmu Cheaper to Keep Her a v televizních seriálech.

Mac Davis získal hvězdu na chodníku slávy v Hollywoodu a současně byl uveden v Nashvillu do Síně slávy autorů písní. Ještě v 80. a 90. letech natočil spoustu country písní, které ale mimo Ameriku nejsou příliš známé. Poslední album, Will Write Songs for Food, vyšlo v roce 1994 a obsahovalo duet s Dolly Parton.

Reklama

Výběr článků

Načítám