Hlavní obsah

Zemřel zpěvák Arnošt Pátek

Novinky, Luděk Fiala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve věku 54 let zemřel minulý týden zpěvák Arnošt Pátek, někdejší hvězda české pop-music osmdesátých let. Informoval o tom deník Aha! s tím, že pravděpodobnou příčinou smrti nebyla rakovina, se kterou bojoval šest let, ale cukrovkový záchvat.

Článek

Tělo nalezla ve zpěvákově bytě jeho sestra. "Našla ho ležet na zemi. Prý tam ležel od čtvrtka,“ cituje list Pátkova syna Tomáše, podle kterého na těle ležely pomerančové slupky. "Asi dostal cukrovkový záchvat,“ soudí syn.

Přesnou dobu i příčinu úmrtí má určit pitva. Podle deníku se případem zabývá i policie, která nevyloučila ani cizí zavinění.

Foto: Veronika Šimková, ČTK

Arnošt Pátek s Petrem Hannigem při křtu dvou alb svých nejlepších hitů "Sny o tygří lady" a "Poslední prázdniny".

:. Arnošt Pátek s Petrem Hannigem při křtu dvou alb svých nejlepších hitů "Sny o tygří lady" a "Poslední prázdniny".

FOTO: Veronika Šimková, ČTK

Arnošt Pátek (vlastním jménem Arnošt Piaček) se proslavil jako sólový zpěvák ve druhé polovině 80. let, kdy vystupoval s Michalem Davidem, Ivetou Bartošovou i se skupinou Kroky Františka Janečka. Úspěch zaznamenal s hity Poslední prázdniny, Sny o tygří lady, Boxer, Julie nebo Zvonky v hlavě.

Lékaři Pátkovi před šesti lety diagnostikovali zhoubný nádor, kvůli kterému přišel o část obličeje.

Reklama

Výběr článků

Načítám