Hlavní obsah

Zemřel zpěvák a herec Trini Lopez. Měl covid-19

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Palm Springs

V nemocnici v kalifornském Palm Springs zemřel zpěvák, kytarista a herec Trini Lopez. V 60. letech ho proslavila interpretace hitu If I Had a Hammer. V Česku tuto píseň nazpíval Waldemar Matuška pod názvem Kladivo.

Foto: Profimedia.cz

Trini Lopez

Článek

Trini Lopez podle informací jeho obchodního partnera podlehl plicní chorobě covid-19, kterou způsobuje nákaza novým typem koronaviru. Bylo mu 83 let.

Zpěvák pocházel z velmi skrovných poměrů. Vyrostl v Texasu, jeho otec byl přistěhovalec z Mexika. Během vystoupení v jednom nočním klubu v Hollywoodu ho objevil legendární Frank Sinatra a hned mu zprostředkoval smlouvu s nahrávací společností Reprise Records.

Odstartovala tak Lopezova kariéra a jeho interpretace písní If I Had a Hammer či Lemon Tree a La Bamba se staly v 60. letech hity. Nahrál desítky alb, měl koncerty v Las Vegas a objevil se také v některých hollywoodských snímcích. Hrál například ve filmu Tucet špinavců, Máky jsou také květy, Manželství na druhý pokus a Antonio.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám