Hlavní obsah

Zemřel Richard Glatzer, režisér oscarového filmu Pořád jsem to já

Novinky, Stanislav Dvořák

Richard Glatzer, který natočil se svým partnerem Washem Westmorelandem snímek Still Alice (Pořád jsem to já), zemřel v úterý ve věku 63 let. Trpěl amyotrofickou laterální sklerózou. Herečka Julianne Mooreová za hlavní roli ve filmu nedávno dostala Oscara. V ČR bude uveden až v dubnu.

Foto: Profimedia.cz

Richard Glatzer

Článek

Glatzer zemřel v Los Angeles. Před pouhými třemi týdny převzala herečka z jeho filmu Oscara za ztvárnění ženy, která trpěla Alzheimerovou chorobou. Glatzer se však Oscarů nemohl zúčastnit, protože už byl těžce nemocný a ležel v nemocnici.

Foto: Mike Blake, Reuters

Herečka Julianne Mooreová

S Westmorelandem adaptovali příběh románu, který napsala Lisa Genovaová. V průběhu natáčení se režisérův stav prudce zhoršoval, nevynechal ale jediný den na place. Když nemohl mluvit, používal ke komunikaci elektroniku.

“Jsem na dně, Rich byl moje spřízněná duše, můj spolupracovník, nejlepší přítel, celý můj život. Vidět ho, jak bojoval s ALS čtyři roky s odvahou a důstojností, mě inspirovalo,“ řekl Westmoreland.

Glatzer se proslavil těsně před smrtí svým posledním filmem. V minulosti natočil méně známé snímky Patnáctiletá a Poslední láska Robina Hooda.

Reklama

Výběr článků

Načítám