Hlavní obsah

Zemřel reportér Českého rozhlasu Jaroslav Skalický

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ve věku 63 let zemřel v neděli dlouholetý reportér Českého rozhlasu Jaroslav Skalický. Posluchači slyšeli jeho komentář po mnoho let při přímých přenosech slavnostního předávání státních vyznamenání 28. října. O úmrtí Skalického informoval ředitel zpravodajství Českého rozhlasu Jan Pokorný.

Foto: PR/Český rozhlas/Khalil Baalbaki, ČTK

Jaroslav Skalický

Článek

V Československém rozhlasu působil Skalický od roku 1985 v redakci Dobrého jitra. Po pádu komunistického režimu byl parlamentním zpravodajem a jedním z novinářů, kteří sledovali v tehdejším Federálním shromáždění rozpad Československa.

Následně ho zlákala ekonomická redakce. "Po sametové revoluci jsem si řekl, v té ekonomice se přeci teď budou dít ty nejúžasnější věci, ty největší přeměny, jako je transformace, u toho bych neměl chybět," připomněl rozhlas jeho slova.

Reportážím se Skalický věnoval kromě rozhlasu i v České televizi. Diváci ho znají jako průvodce několika sérií cestopisného seriálu Postřehy odjinud, podílel se také na dokumentárních cyklech České televize Zašlapané projekty, Ta naše povaha česká a Osudové okamžiky. V posledních letech se Skalický věnoval především historickým příspěvkům a seriálům, například při živých rekonstrukcích okupací z let 1939 a 1968.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám