Hlavní obsah

Zemřel písničkář Karel Diepold

Novinky, kov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zemřel písničkář Karel Diepold. Na Facebooku o tom v úterý informoval hudebník Jan Burian. Diepold patřil do uskupení Osamělých písničkářů. Jeho písničky hraje například Jan Spálený.

Foto: otisk/youtube.com

Karel Diepold

Článek

„Zemřel Karel Diepold, jeden z nejtišších a nejskromnějších písničkářů. Těžko uvěřit...,“ napsal Burian.

O úmrtí informovala na svém facebookovém profilu i scéna pražského kulturního centra Kaštan, kde Osamělí písničkáři pravidelně vystupují.

„25. března měl v Kaštanu v rámci večera Osamělých písničkářů zahrát i Karel Diepold. Bohužel přišla omezení, a tak jsme museli koncert přesunout na konec září. Dneska ale přišla smutná zpráva, že už ho nestihne... R.I.P,“ stojí v příspěvku.

Diepold byl občanským povoláním projektant elektronických zabezpečovacích zařízení. I přes to, že vystupoval více než dvě dekády, nevydal žádnou desku. I tak byl pro zasvěcené známou postavou.

Širší veřejnost ho bude znát zejména jako autora českých verzí písní Toma Waitse Shiver me timbers (Dnes opouštím přístav) a Soldier´s things (Vojákovy věci) z repertoáru Jana Spáleného.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám