Hlavní obsah

Zemřel herec Andrej Hryc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava
Aktualizováno

V noci ze soboty na neděli zemřel známý slovenský herec Andrej Hryc, který působil i v celé řadě českých filmů a seriálů. V 71 letech podlehl leukémii. Informovala o tom jeho rodina.

Andrej Hryc - vzpomínkové videoVideo: Super.cz, Novinky

 
Článek

„Dnes v 3:13 mě opustil nejdůležitější muž mého života,“ uvedla v neděli ráno na Instagramu jeho dcera Wanda Hrycová.

Hryc bojoval už od loňského jara s akutní leukémií, svůj boj ale nakonec prohrál. „Poslední hodiny jsem ho držela pevně za ruku. Poslední slova, která jsem mu řekla, byla miluji tě. A poslední slova, která řekl on mě, byla i já tě velmi miluji,“ svěřila se Hrycová.

Herec Andrej Hryc: Otevřel jsem si duši ke zpovědi

Kultura
Foto: Milan Malíček, Právo

Ceny České filmové a televizní akademie za rok 2018.

Upoutávka na film Příběh kmotraVideo: Bioscop

Slovenský herec byl známý tím, že si nikdy nebral servítky, připomněl server sme.sk. Párkrát měl dokonce zákaz účinkování, na rok ho dokonce vyhodili z televize. Odmítl totiž podepsat smlouvu, která se mu nelíbila.

Hryc se narodil 30. listopadu 1949 v Bratislavě, kde i vystudoval na VŠMU herectví. Po absolutoriu v roce 1971 nastoupil do Státního divadla v Košicích, o deset let později pak byl členem Nové scény v Bratislavě.

Andrej Hryc: Nikdy v dějinách jsme se neměli tak výborně jak teď

Styl
Foto: Jan Handrejch, Právo

Herec Andrej Hryc 5. července 2017 na 52. ročníku mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.

Českým divákům se představil například v televizním seriálu Ulice, ale také ve filmech Příběh kmotra, Hodinový manžel či Habermannův mlýn.

Vedle herecké dráhy se Hryc věnoval také podnikání. V roce 1989 založil nezávislé rádio Twist a byl jeho ředitelem do konce roku 2004.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám