Hlavní obsah

Zemřel herec a kulturista Franco Columbu

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl inspirací pro Arnolda Schwarzeneggera, který jej označil za jednoho z nejlepších přátel. Bývalý Mr. Olympia Franco Columbu zemřel ve věku 78 let při plavání v moři na rodné Sardinii.

Foto: Profimedia.cz

Franco Columbu ve filmu Berettův ostrov z roku 1994.

Článek

Columbu zemřel v pátek, kdy ho postihla pravděpodobně srdeční příhoda během plavání v moři.

Na bývalého kulturistu vzpomínal Schwarzenegger jako na člověka, díky kterému byl jeho život „pestřejší a zábavnější”. Právě Columbu, označován za jednoho z nejsilnějších kulturistů vůbec, inspiroval a motivoval pozdější hollywoodskou hvězdu v tréninku.

„Je nepopsatelné, jaký cítím smutek. Miluji tě a nikdy nezapomenu. Byl jsi můj nejlepší přítel,” napsal mimo jiné v dojemném příspěvku herec a bývalý kalifornský guvernér na sociálních sítích.

Se Schwarzeneggerem se bývalý Mr. Olympia, jak se nazývá ocenění pro vítěze soutěže profesionálních kulturistů, poprvé potkal před 54 lety v Mnichově a později pomáhal rakouskému příteli s adaptováním ve Spojených státech. V roce 1977 se spolu objevili i v úspěšném dokumentu s názvem Železný Schwarzenegger. V menších rolích se později objevil v kultovních filmech jako Terminátor či Barbar Conan. Kromě kulturistiky a herectví se rovněž věnoval filmové produkci.

Columbu byl ženatý a s manželkou Debiie měli dceru Marii.

Reklama

Výběr článků

Načítám