Hlavní obsah

Zemřel autor kreslených vtipů a povídek Pavel Kantorek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český vědec a autor kreslených vtipů a povídek Pavel Kantorek zemřel ve věku 75 let v Kanadě, kam emigroval za komunismu. Působil mimo jiné jako profesor na Ryerson University v Torontu.

Foto: Profimedia.cz

Karikaturista Pavel Kantorek

Článek

„Pavel byl kamarád, tuto zprávu o úmrtí jsem dostala z domu, kde žil a bydlel, byla jsem požádána, abych našla příbuzné a přátele a informovala o jeho úmrtí. Ve čtvrtek přišla policie to potvrdit a převzít jeho tělo,” sdělila Novinkám paní Ilektra Almetidu žijící v Torontu.

Kantorek u nás vydal řadu knížek s vtipy a povídkami, často v nich používal zvířata. Některé texty vycházely také v časopise Vesmír.

Mezi jeho knižní tituly patří třeba Povídky (2011), Kočky a jiná zvířata (2010), Myšky a jiná zvířata (2010), Jak přežít cokoliv (2010), Jak přežít sport (2010), Jak přežít práci (2009), Žoužel a jiné povídky (2007), Jak přežít doktora (2006) a Jak přežít manželství (2006).

Foto: Profimedia.cz

Pavel Kantorek se svým vtipem

V zahraničí vydal také Bajky na dobrou noc, Bajky na neděli a Bajky pro všední den.

V Česku právě probíhají výstavy jeho humoru, a to v Litoměřicích v areálu koupaliště a v Sociálně ošetřovatelském centru v Praze 4.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám