Hlavní obsah

Zemřel americký zpěvák Teddy Pendergrass

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soulový zpěvák Teddy Pendergrass, který byl na výsluní hlavně v 70. letech, zemřel ve Philadelphii ve věku 59 let. Trpěl rakovinou a ani nedávná operace mu nedokázala zachránit život.

Článek

Teddy Pendergrass se proslavil s Haroldem Melvinem a The Blue Notes, kteří natočili mimo jiné notoricky známý romantický hit If You Dont Know Me By Now, později předělaný skupinou Simply Red a řadou dalších.

The Blue Notes prodali několik miliónů desek, ale zanedlouho se původní sestava rozpadla, protože Harold a Teddy se nesnášeli. Teddy Pendergrass pak odstartoval sólovou kariéru a natočil několik desek, které jsou známé především v Americe. Nazpíval také duet s mladičkou Whitney Houstonovou na její debutové desce.

V roce 1982 měl těžkou autonehodu a od té doby byl ochrnutý. Přesto ještě v roce 2001 vyjel na turné. V posledních letech už se objevoval na veřejnosti jen výjimečně.

"Všem, kteří měli rádi jeho hudbu, děkuji," řekl médiím Penderegrassův syn.

Reklama

Výběr článků

Načítám