Hlavní obsah

Železný a Pařízek chystají novou televizi Regio

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novou celoplošnou televizi pro regionální a lokální vysílání s názvem Regio chystá bývalý ředitel TV Nova Vladimír Železný spolu s ostravským mediálním podnikatelem Radimem Pařízkem (mj. bývalým lídrem rockové skupiny Citrón).

Foto: Milan Malíček, Právo

Vladimír Železný

Článek

Na multiplexu 4, který Pařízek a Železný obhospodařují, by mohly v brzké budoucnosti společně vysílat nejen regionální a lokální televize, ale měl by být na něm k vidění v menší míře i celostátní (tedy celoplošný) program.

Má jít o podobný systém, podle kterého vstupovaly v určených časech dne regionální televize do vysílání Primy. Od tohoto roku ale již regionální stanice takovou možnost na Primě Family nemají, vyhrazeny jim jsou jen časy na Primě Love. Právu to sdělila Renata Červená, mediální zastupující společnost Digital Broadcasting, provozovatele multiplexu 4.

Účast v projektu Regio bude dobrovolná, nemělo by dojít k provázání vysílacích licencí. Regionální stanice by však dostaly mnohem větší časový prostor, než měly na Primě a měly by šanci do projektu vstoupit i vlastnicky. Signál multiplexu 4 má být v říjnu dostupný až pro sedmdesát procent obyvatel Česka.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám