Hlavní obsah

Zeď nám spadla. Česko-německé představení zkoumá s ironií rok 1989

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divadelní představení Zeď nám spadla/Fall Mauer Fall připomíná 30. výročí pádu železné opony. Premiéru má 11. prosince v 19:00 v pražském Divadle Na zábradlí a pak pokračuje do Německa. Pro diváky není nutná znalost němčiny.

Foto: 2media

Česko-německé představení zkoumá naši minulost.

Článek

Po tuzemské premiéře putuje Fall Mauer Fall 17. a 18. prosince do Bambergu (Haas-Säle) a 19. a 20. prosince do Chemnitzu (Theater Komplex).

Foto: 2media

Zeď nám spadla.

„Pozoruhodný projekt Zeď nám spadla inicioval 1. Česko-německý kabaret To téma/Das Thema, realizace probíhala ve spolupráci s improvizačním divadlem Ernst von Leben z bavorského Bambergu a multižánrovou česko-německou umělkyní Hedou Bayer ze saského Chemnitzu. Společně vytvořili osobní mozaiku událostí z doby před třiceti lety a současnosti, v níž nechybí prvky improvizačního, vizuálního a pohybového divadla. Mezinárodní ansámbl umělců vyšetřuje: Kde jsme byli tenkrát? Kde jsme teď? Kam spadla opona?“ popsala za pořadatele Simona Andělová.

Komunismus sice skončil v muzeu, ale ani po 30 letech není téma hranic historií. Zkoumání vlastních dějin by chtělo pobavit sebeironií a absurdností osudů,  zároveň však může být mrazivé.

Svoboda Evropy je také zásluhou Čechů a Slováků, řekl německý prezident

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám