Hlavní obsah

Žebříčku nejvíc šokujících násilnických scén kraluje film Město bohů

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Internetový server popcrunch.com přinesl žebříček nejvíce šokujících scén násilí na filmovém plátně.

Foto: ABACA-Lionel Hahn, ČTK

Masakr motorovou pilou od Toma Hoopera (na fotografii) se umístil na druhém místě.

Článek

Na první příčce se umístila scéna ze snímku Město bohů (2002) režisérů Fernanda Meirellese a Kátii Lundové. Zé Pequero v ní svérázně verbuje nového člena svého gangu. Film, jenž si v roce 2004 vysloužil čtyři oscarové nominace, se odehrává v prostředí gangů v Rio de Janeiru. Podle serveru popcrunch.com je v něm mnoho šokujících scén, přičemž většina z nich souvisí právě s konáním Zé Pequena, jenž je prý jedním z nejodpornějších gangsterů filmové historie. Ve vítězné scéně přijímá do svého gangu nového chlapce a nutí jej vybrat si, kterého ze svých kamarádů zastřelí.

Na druhém místě zařadili redaktoři serveru scénu z původního Texaského masakru motorovou pilou z roku 1974 (režie Tobe Hooper). Přestože podle nich snímek ukazuje málo násilí, vynahrazujete si to neustálým udržováním atmosféry strachu. Scéna, kterou pro druhou příčku své ankety vybrali, zobrazuje v porovnání s ostatními málo krve - jde jen o pár kapek z pořezaného prstu. Herečka ovšem předvedla v roli vyděšené oběti mimořádně skvělý výkon.

Třetí příčku v anketě obsadila scéna z celovečerního debutu režiséra Quentina Tarantina Gauneři (1992). Sadistický kriminálník v ní uřízne bezmocnému policistovi ucho břitvou a pak ho poleje benzínem. Na čtvrté pozici skončila scéna z filmu Mechanický pomeranč (1971) režiséra Stanleyho Kubricka. Kriminálník Alex v ní mlátí, ponižuje a znásilňuje ženu před jejím partnerem a přitom si píská muzikálovou melodii Singin’ In The Rain. Uvedená scéna poté inspirovala několik násilníků k tomu, aby si při páchání trestné činnosti zpívali právě tuto skladbu, což Kubricka vedlo ke stažení filmu z britské distribuce.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám