Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: V čele se drží Hurvínek a Po strništi bos

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domácí animovaný snímek Hurvínek a kouzelné muzeum byl poslední víkend pravděpodobně nejnavštěvovanějším filmem v kinech. Těsně za ním se podle Unie filmových distributorů (UFD) drží snímek podle vzpomínek Zdeňka Svěráka Po strništi bos. Distributor filmu ale od počátku tvrdí, že návštěvnost je o desetitisíce větší, takže prvenství Hurvínka není jisté.

Foto: CinemArt

I Hurvínek, Mánička a Žeryk dnes jezdí na drakovi.

Článek

UFD vůbec nepočítá letní kina a malá jednosálová kina a svou metodiku nehodlá měnit. Distributor Svěrákova filmu Bioscop např. minulý víkend upozornil, že řádově bylo diváků o desetitisíce víc.

Foto: Bioscop

Alois Grec jako malý Eda

Hurvínka přivedli na plátna kin režiséři Martin Kotík a Inna Jevlannikova. Sklidili dost špatné recenze. Pan Spejbl ve filmu pracuje jako hlídač Muzea loutek, kterému hrozí zbourání. Hurvínek pronikne do uzavřených prostor muzea, kde objeví svět skrytý před zraky návštěvníků. A právě v podzemí je ukryto nejen tajemství kouzelného muzea, ale i klíč k jeho záchraně.

Film Po strništi bos natočil Jan Svěrák podle vzpomínek svého otce. Otevírá dveře do dětského světa 40. let 20. století. Snaží se i o humor, i když jako komedie úplně nefunguje a podle recenzí postrádá dramatickou linii.

Třetí je americký animovaný film Emoji ve filmu.

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.10.Hurvínek a kouzelné muzeum56 562
2.1.Po strništi bos44 295
3.5.Emoji ve filmu15 693
4.3.Barry Seal: Nebeský gauner10 582
5.4.Annabelle 2: Zrození zla9792
6.6.Velká oříšková loupež 29489
7.-Loganovi parťáci9385
8.8.Já, padouch 39283
9.2.Temná věž9150
10.7.Zabiják & Bodyguard8419
Zdroj: Unie filmových distributorů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám