Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Tarantino dostal Přes prsty

Novinky, Stanislav Dvořák

Žebříček návštěvnosti domácích kin vede momentálně česká komedie Přes prsty, která odsunula film Quentina Tarantina Tenkrát v Hollywoodu na druhé místo.

Foto: CinemArt

Volejbalistky si zahrály Denisa Nesvačilová (vlevo) a Petra Hřebíčková.

Článek

Komerční úspěch zřejmě nemine nový projekt zkušeného scenáristy a nyní nově i režiséra Petra Kolečka, i když recenze vesměs nejsou moc nadšené. Komedie ze sportovního prostředí Přes prsty sleduje volejbalistky Lindu (Petra Hřebíčková) a Pavlu (Denisa Nesvačilová). Mladší Pavle začínají tikat biologické hodiny a s přítelem Hynkem (Vojta Dyk) chce co nejdříve otěhotnět. To starší svobodná a bezdětná Linda nechápe. Zvlášť, když se jim podařilo kvalifikovat na mistrovství Evropy. Všechno ještě zamotá svérázný správce hřiště Jíra (Jiří Langmajer).

Foto: Sony Pictures

Brad Pitt

Nostalgický Tarantino se v novém snímku vrací do šedesátých let minulého století, aby si společně se svými příznivci užíval atmosféru slunné Kalifornie, Hollywood, muziku a specifický humor. Velmi dlouhý a složitě rozvětvený snímek přináší kouzelné jednotlivosti, kameru, hudbu, vtípky, parodie na dobová klišé ve filmu a televizi a rozkošné postavy. Brad Pitt a Leonardo DiCaprio hrajou tak přesvědčivě, že diváci filmu možná odpustí i rozvolněné vyprávění.

Americký animák Angry Birds ve filmu 2 obsadil třetí místo. Rozzlobení ptáci a zákeřní zelení vepři se perou, dokud se neobjeví nový nepřítel, který hrozí zničením Ptačího i Prasečího ostrova. Rudohněv (alias Ruďák), Žluťas, Bombas, Orel Vazoun a Žluťasova sestra Stříbrnka se musí spojit s vepřem Leonardem, jeho asistentkou Courtney a vepřovým sádlem mazaným vynálezcem Garrym.

Nejnavštěvovanější filmy v ČR
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.4.Přes prsty78 439
2.1.Tenkrát v Hollywoodu31 264
3.Angry Birds ve filmu 229 203
4.2.Toy Story 4: Příběh hraček11 240
5.3.Krvavá nevěsta9 344
6.5.Lví král8 204
7.6.Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw4 243
8.8.Tajný život mazlíčků 23 962
9.7.Hodinářův učeň3 079
10.10.Spider Man: Daleko od domova3 017
Zdroj: Unie filmových distributorů

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám