Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Strážci vládnou galaxii i českým kinům

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká kina poslední víkend ovládli Strážci galaxie, americký akční film podle komiksu. Připsali si téměř 38 tisíc diváků a odsunuli na druhé místo Díru u Hanušovic.

Foto: Falcon

Strážci galaxie

Článek

Další americký komerční produkt inspirovaný komiksem, Strážci galaxie, je podle producentů „akcí nabité, výpravné vesmírné dobrodružství”. Dobrodruh Peter Quill se stává středem zájmu nájemných zabijáků poté, co Ronanovi, mocnému padouchovi s plány ohrožujícími celý vesmír, ukradne tajemnou kouli. Aby neúnavnému Ronanovi unikl, je Quill nucen spojit své síly se čtveřicí pozoruhodných hrdinů – Rocketem, po zuby ozbrojeným mývalem, Grootem, humanoidem, který připomíná strom, vražednou a tajemnou Gamorou a pomstychtivým Draxem Ničitelem.

Foto: Evolution Films

Ivan Trojan (Díra u Hanušovic)

Filmový režijní debut Miroslava Krobota Díra u Hanušovic se odehrává v Jeseníkách, ale většina herců je spjata s Dejvickým divadlem. To už naznačuje, že si bude pohrávat s černým humorem, trapností, figurkami na hranici bláznovství. Nejde o komedii, u které by se člověk pořád hlasitě smál, spíše o jemné náznaky.

Třetí je americký animovaný rodinný snímek Jak vycvičit draka 2, který pojednává o přátelství lidí a draků na fantasy ostrově.

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.-Strážci galaxie37 969
2.1.Díra u Hanušovic17 530
3.5.Jak vycvičit draka 210 115
4.2.Hercules9 188
5.4.Letadla 2: Hasiči a záchranáři8 098
6.-Očista: Anarchie7 464
7.3.Úsvit planety opic6 022
8.6.22 Jump Street4 319
9.8.Zejtra napořád3 313
10.7.Transformers : Zánik3 086

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám