Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Predátor udolal strašidelnou jeptišku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokračování kultovní osmdesátkové řežby Predátor s podtitulem Evoluce se dostalo na první příčku žebříčku návštěvnosti kin. K nejnavštěvovanějším filmům roku se ale americký snímek zdaleka neřadí.

Foto: Cinemart

Predátor: Evoluce

Článek

Přestože Predátor: Evoluce aktuálně vítězí, návštěvnost 38 594 lidí za premiérový víkend není rekordní. Původní Predátor z roku 1987 je považován za úspěšnější, ale i progresivnější sci-fi snímek. Zahráli si v něm Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers, Elpidia Carrillo, Bill Duke, Jesse Ventura, Sonny Landham, Richard Chaves, R.G. Armstrong a také Shane Black, který se nyní stal režisérem nového dílu. Schwarzenegger v něm už nefiguruje.

Novou sestavu tvoří Boyd Holbrook, Trevante Rhodes, Jacob Tremblay, Keegan-Michael Key, Thomas Jane či Yvonne Strahovská. Predátoři se vrátili na naši planetu a jsou mnohem silnější a chytřejší než předtím - pořád je baví lovit lidi. Poslední šancí lidstva na záchranu před vesmírnými myslivci se stává malá parta bývalých šílených vojáků a jedna mladá evoluční bioložka.

Americký horor Sestra obsadil druhou příčku. Démonická řádová sestra z hororu V zajetí démonů 2 se vrací a šíří zlo ze záhadného kláštera v Rumunsku, ve kterém řád jeptišek ukrývá tajemství. Další kapitolu přináší James Wan, filmový tvůrce, který stojí za touto úspěšnou filmovou sérií. Hrají Taissa Farmigová, Demián Bichir, Jonas Bloquet, Ingrid Bisuová, Jonny Coyne či Mark Steger.

Ve filmu Úžasňákovi 2 se vrací rodina superhrdinů. Bob zůstal v domácnosti a pomáhá Violet a Dashovi zvládat každodenní nástrahy normálního života. Pro všechny je to těžká změna, a těžší je o to víc, že si nikdo z rodiny neuvědomuje superschopnosti malého Jack-Jacka.

Nejnavštěvovanější filmy v ČR
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.-Predátor: Evoluce38 594
2.1.Sestra37 807
3.2.Úžasňákovi 210 688
4.-Spolu to dáme9 153
5.3.Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená8 664
6.-Malá čarodějnice7 562
7.4.Alfa4 982
8.9.Jan Palach3 335
9.11.Úsměvy smutných mužů2 974
10.10.Mamma Mia! Here We Go Again2 742
Zdroj: Unie filmových distributorů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám