Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Kráska a zvíře se překvapivě drží

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na prvním místě žebříčku návštěvnosti kin je za poslední víkend opět pohádka Kráska a zvíře. Vede před dramatem Masaryk.

Foto: Falcon

Kráska a zvíře

Článek

Americká pohádka studia Disney Kráska a zvíře má v ČR značný úspěch, v některých zemích je ale dětem zakazována. Postavička LeFoua je totiž první otevřeně homosexuální postavou ve filmu od Disneyho. Ruské ministerstvo kultury začátkem března částečně splnilo žádost poslance vládnoucí strany Jednotné Rusko Vitalije Milonova a neumožnilo vstup na pohádku dětem. Další aféra se rozpoutala v Malajsii, kde se homosexualita trestá vězením nebo tělesným trestem. Ve filmech jsou podobné postavy povoleny pouze v případě, že jsou vykresleny negativně.

Druhé místo patří historickému dramatu Masaryk režiséra Julia Ševčíka. Sleduje diplomata Jana Masaryka těsně před druhou světovou válkou. Nesoustředí se na válku samotnou, ale hlavně na vykreslení rozervanosti postavy Jana Masaryka.

Na třetí místo se dostal Život. Jde o americký sci-fi thriller o posádce Mezinárodní vesmírné stanice, která objeví první důkaz o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje inteligentní a nebezpečná.

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.1.Kráska a zvíře59 517
2.2.Masaryk19 857
3.-Život15 697
4.-Šmoulové: Zapomenutá vesnice9 352
5.3.Logan: Wolverine8 881
6.-Rande naslepo8 669
7.-Skryté zlo8 496
8.4.Kong: Ostrov lebek7 854
9.5.Balerina3 603
10.6.Lego Batman Film3 155
Zdroj: Unie filmových distributorů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám