Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Freddie Mercury stále první

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snímek Bohemian Rhapsody je i devět týdnů po premiéře první v žebříčku návštěvnosti českých kin.

Foto: 20th Century Fox

Rami Malek. Podoba s Mercurym se nezapře.

Článek

Cestu nesmělého mladíka z imigrantské rodiny na úplný vrchol světové populární hudby sleduje životopisný snímek s americkým hercem Ramim Malekem v hlavní roli. Na filmu se podíleli zbylí členové legendární skupiny Queen a výběr protagonisty byl provázen dlouhými a emotivním spory.

Foto: Twentieth Century Fox Film Corporation

Rami Malek podal v roli Freddieho Mercuryho přesvědčivý výkon.

Na druhém místě skončil Aquaman. Americký režisér James Wan film natočil podle hrdiny ze stáje DC Comics. Odhaluje původ Arthura Curryho (Jason Momoa) - „napůl člověka, napůl obyvatele bájné Atlantidy, kterého jeho životní cesta přiměje čelit pravdě nejen o tom, kým ve skutečnosti je, ale zároveň prověří, zdali je hoden stát se tím, pro co byl zrozen“.

Americká akční pohádka Bumblebee je dalším filmem o transformerech. Hlavní hrdinka Charlie Watsonová slaví osmnáctiny, ale moc důvodů k radosti nemá. Na čele jí vyrazil čerstvý megabeďar a naděje, že od rodiny dostane vysněné auto, se rozplyne. Až majitel bazaru a vrakoviště, u kterého brigádničí, se nad ní smiluje a daruje jí žlutý Volkswagen Brouk, jenž ovšem spadá spíš do kategorie dar nedar.

Jen ten největší optimista by totiž vsadil na to, že tato kraksna bude ještě někdy provozuschopná. Charlie ale zjistí, že to není obyčejné auto, nýbrž autobot. Společně budou bojovat proti mimozemšťanům i vládnímu agentovi Burnsovi.

Nejnavštěvovanější filmy v ČR
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.2.Bohemian Rhapsody90 452
2.1.Aquaman66 129
3.4.Bumblebee39 899
4.3.Čertí brko23 790
5.-Znovu ve hře16 070
6.7.Spider-Man: Parallení světy15 802
7.49.Sněhová královna: V zemi zrcadel14 777
8.8.Asterix a tajemství kouzelného lektvaru14 324
9.5.Grinch14 278
10.6.Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny11 160
zdroj: Unie filmových distributorů

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám