Hlavní obsah

Ze zavřených galerií: Výstava Michelangelo v Lockdownu prodloužena

Právo, rea

Do 30. dubna je v Galerii Art Mozaika v centru Prahy na předchozí objednání přístupná prodloužená výstava obrazů a kreseb malíře Tomáše Kubíka. Výstava nesoucí název Michelangelo v Lockdownu přímo odkazuje na aktuálnost autorových děl. „K prodloužení jsme se po domluvě s autorem rozhodli na četné žádosti diváků, kteří respektovali dosavadní zákaz překračování hranic okresů, který byl naštěstí 12. dubna zrušen,“ uvedli organizátoři výstavy z Art Mozaika.

Foto: Galerie Art Mozaika

Výstava v Galerii Art Mozaika

Článek

Tomáš Kubík představuje dva své zásadní cykly z poslední doby – Projekt Michelangelo a Smrt a dívka, cyklus portrétů Renesanční dokument a řadu kreseb.

Portréty David v renesančním stylu a Valeria, které byly v Praze také vystaveny, ale už k vidění nejsou, protože odcestovaly do Londýna, kde budou vystaveny na prestižní výstavě Royal Society of Portrait Painters Annual Exhibition 2021 (6. – 15. května).

Foto: Galerie Art Mozaika

Obraz Tomáše Kubíka Ignudo I.

„V Projektu Michelangelo se Tomáš Kubík nechal inspirovat svým obdivem a studiem díla Michelangela Buonarroti. Výsledkem jsou působivé velkoformátové obrazy malované technikou klasické olejomalby, ve kterých divák najde odkazy na současnost, jako tetování či jiné skryté detaily. Cyklus Smrt a dívka je souborem obrazů, které vznikaly netradiční formou, kdy autor použil jako předlohu reálné sochy – realistické sádrové odlitky. Výsledkem jsou velmi plastické obrazy, které rozvíjejí oblíbená barokní témata Vanitas a Memento mori,“ uvedl kurátor výstavy Jiří Jaskmanický.

Výstavu doplňuje obraz Máří Magdaléna, se kterým se Tomáš Kubík zúčastnil velkého přehledu evropské figurativní tvorby v Barceloně a také řada kreseb a náčrtů.

Výstavu si je možné prohlédnout virtuálně na stránkách Galerie Art Mozaika, osobní návštěva pak je možná jen po domluvě telefonem či e-mailem, kontakt je na stránkách galerie.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám