Hlavní obsah

Žbirka a Prokop zahrají ve Strážnici

Právo, avr

Víkend bude ve Strážnici patřit hudbě. Starobrno - Festival Slunce 2006 začíná v pátek a potrvá do soboty. Zahraje Miro Žbirka, Michal Prokop či Radim Hladík.

Článek

"Páteční program startuje už v 17 hodin. Na koncertě, který jsme nazvali Písně legend, vystoupí Meky Žbirka, Oskar Petr se skupinou Fabrica Atomica, Michal Prokop a Framus 5, Folk Team a na jediném letošním vystoupení se objeví skupina AG Flek v původním složení," říká pořadatel Pavel Kopřiva.

Dodává, že zahraje i Blue Effect s Radimem Hladíkem, Pavel Váně a Roman Dragoun se skupinou Progres, Synkopy 61 nebo Robert Křesťan a Druhá tráva. Sobotní koncert pořadatelé nazvali Na pěknou notečku. Zahrají Vlasta Redl a KDJ, Petr Bende, trio Redl - Lenk - Janoušek, skupiny Kamelot, Njorek, Odpolední směna, Bokomara, KOA, Čankišou, kteří kvůli koncertu ve Strážnici posunuli zahraniční turné, či balkánská dechovka Burana Orffchester.

Začátek je už hodinu po poledni. Hlavní koncert pak odstartuje v 16 hodin. "Hrát se bude na hlavním pódiu, ale řada řada kapel vystoupí k tanci i na noční scéně Ostrůvek. Mezi nimi například Lehká noha, Backtimer nebo Jarmark," říká Kopřiva, který slibuje skvělou atmosféru už proto, že hudba ve Strážnici hraje z každého stromu. Podle něj je to tím, že se v amfiteátru koná pravidelný mezinárodní folklórní festival. O ubytování návštěvníků bude postaráno v kempu v blízkosti hlavního pódia. Další informace na www.festival-slunce.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám