Hlavní obsah

Zatančete si elektronické tango s Gotan Project

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzští Gotan Project jsou jednou z elektronických skupin, které se zaměřily na experimenty s latinskoamerickou hudbou. Naživo je můžete vidět 25. února v Divadle Archa v Praze.

Článek

Gotan Project si zamilovali vznešenost temperamentního tanga, ale ovlivnila je i elektronická scéna devadesátých let, proto se v jejich tvorbě dají najít jak retro pocity, tak drum and bass, dub a podobné halucinogenní styly. Lehká nostalgie vokálů je oživována divokými beaty.

Na koncertech dbají Gotan Project i na vizuální show, vystupují v "kvádrech" a za sebe promítají staré černobílé záběry. Získali už dvakrát cenu BBC World Music a jejich první album potkal nečekaný úspěch, když prodali přes milión kusů.

Páteří skupiny je Francouz Philippe Cohen-Solal, původně hudební poradce režisérů jako Tavernier, Michalkov či Lars Von Trier. Dalšími členy jsou Christoph H. Müller, který byl průkopníkem elektronické scény ve Švýcarsku a argentinský kytarista Eduardo Makaroff. Na koncertech se skupinou vystupuje několik zpěvaček a tanečníci.

Hudba Gotan Project byla použita mimo jiné v seriálu Sex ve městě a v hollywoodském filmu Smím prosit.

Reklama

Výběr článků

Načítám