Hlavní obsah

Zaposlouchejte se. Do Ester s Josefínou i Goťáka

Novinky, Lenka Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divadla a kina jsou zavřená. Ovšem kulturní scéna žije dál. Pro ty, co milují mluvené slovo, od středy zdarma vysílá nová podcastová platforma, Audionaut. Nabídne původní český obsah od krimi žánru přes intimní horor po vztahovou Terapii sdílením od dua Ester a Josefína.

Pohřešovaná trailerVideo: www.bionaut.cz

 
Článek

Nové volně dostupné seriály bude zvukový kanál přinášet lidem do pohodlí domova, doprovodí je na cesty či jinam prostřednictvím vlastního webu a podcastových aplikací.

Slibuje silné příběhy, díla renomovaných tvůrců a kvalitní zvukový design. Své vysílání odstartuje kanál ve středu 8. dubna premiérou prvního dílu krimi série Pohřešovaná o záhadném zmizení čtrnáctileté Ivany Koškové.

Foto: Audionaut

Ester, Josefína a jejich Terapie sdílením.

Následně nabídne vztahovou Terapii sdílením Ester Geislerové a Josefiny Bakošové v režii Johany Ožvold. Připravuje se i biografický podcast Goťák od hudebního publicisty Pavla Klusáka.

 Nestojíme, pokračujeme

S nápadem na spuštění vlastní nezávislé podcastové platformy přišel už před nějakou dobou producent Vratislav Šlajer ze společnosti Bionaut, která se zabývá výrobou hraných, animovaných a dokumentárních filmů či seriálů.

Mezi nimi například seriály Svět pod hlavou, Dáma a král, celovečerní film Pouta nebo internetový seriál #martyisdead.

„Snažíme se propojovat tvorbu různých forem a žánrů, takže rozšířit naše portfolio o audio tvorbu nám přišlo jako krok správným směrem. V aktuální době, kdy je navíc omezeno filmové natáčení, je audio tvorba jednou z možností, jak se nezastavit a pokračovat v produkci zajímavých projektů,“ říká Šlajer.

Foto: Audionaut

Dokumentaristka Brit Jensen.

Jednou z tváří projektu je také například Brit Jensen známá jako spoluautorka první české podcastové detektivky Matematika zločinu odkrývající zákulisí českého soudnictví nebo jako autorka radiodokumentu Peklíčko o české mikulášské tradici.

Jak vznikly podcasty

  • První se objevily na začátku tisíciletí, název podcast odkazuje na spojení slov přehrávače iPod s anglickým slovem broadcasting (vysílání).
  • Obecně lze podcast označit jako audio obsah, který posluchači odebírají a poslouchají přes internet v libovolném čase (na rozdíl od poslechu rozhlasového vysílání).

Za oba projekty získala řadu prestižních cen a pro www.audionaut.cz aktuálně chystá intimní hororovou sérii s názvem Anatomie strachu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám