Hlavní obsah

Žaloba na Boba Dylana byla zamítnuta

Na konci minulého týdne byla zamítnuta žaloba na Boba Dylana. V srpnu loňského roku ji u newyorského soudu podala žena používající iniciály J. C. Tvrdila, že v roce 1965, když jí bylo dvanáct, byla americkým písničkářem uvězněna a obtěžována. Nyní žalobce požádal o uzavření případu, což znamená, že už nebude otevřen.

Foto: Herve Merliac, ČTK/AP

Bob Dylan na snímku z roku 1981.

Článek

Tajemná obyvatelka Connecticutu vypověděla, že ji slavný hudebník šest týdnů věznil ve svém bytě v hotelu Chelsea v New Yorku a sexuálně ji zneužíval poté, kdy jí podával alkohol, drogy a vyhrožoval jí. Mělo se tak stát na přelomu dubna a května 1965. Ženě tehdy bylo dvanáct let, hudebníkovi čtyřiadvacet.

Ve své žalobě tvrdila, že prožila „vážné duševní utrpení, úzkost, ponížení, zahanbení i ekonomické ztráty“ a že je „dodnes citově poskvrněná a duševně poškozená“. Usilovala o soudní proces s porotou a nedefinovanou výši odškodného. Bob Dylan přitom obvinění od začátku popíral.

Žena nakonec žalobu stáhla a případ byl uzavřen. Předtím odmítla vydat soudu SMS a e-maily, které smazala, přičemž právníci Dylana tvrdí, že to udělala kvůli tomu, že zpochybňovaly její příběh. V polovině července navíc J. C. ukončila se svými právníky spolupráci.

„Případ je u konce. Je pobuřující, že se to vůbec stalo. Jsme rádi, že žalobce tuto fikci ukončil,“ komentoval v rozhovoru pro magazín Billboard náhlý zvrat v celé věci Dylanův právník Orin Snyder.

Dylanovi životopisci dříve pochybovali, že by mohlo dojít k nějakému obtěžování, protože hudebník byl v inkriminované době většinu času mimo New York.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám