Hlavní obsah

Záhadný mix Janis Joplin a Roberta Planta. Avidan vystoupí v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Izraelský zpěvák a muzikant Asaf Avidan vystoupí 25. října v Praze (Forum Karlín). Již minulý rok okouzlil početné publikum na ostravských Colours.

Foto: Aleš Honus, Právo

Asaf Avidan

Článek

Asaf Avidan vyvolal loni při své první návštěvě v ČR velký zájem, ačkoli byl u nás tehdy neznámý. Jeho nakažlivé písně z alba Different Pulses okamžitě přítáhly plnou pozornost roztěkaného festivalového publika. Připomínají staré blues a soul, stojí hlavně na kytaře a jeho vokálu, který je překvapivým mixem Janis Joplin a mladého Roberta Planta.

Některé jeho skladby znějí jako mírně modernizované desky Ten Years After či Led Zeppelin, jiné mají i křehčí popovější polohu a můžete získat pocit, že cituje něco z Boba Marleyho nebo z Amy Winehouseové.

Foto: Arts Marketing

Asaf Avidan

„Na jeho úchvatný naříkavý hlas nelze zapomenout,“ prohlásil Devendra Banhart a stejný údiv s ním sdílejí také Robert Plant, Morrissey nebo Lou Reed. „Nikdy jsem nechodil na lekce zpěvu. Přišlo to samo, spolu s emocemi a pocitem, že zpívání musí bolet a lámat srdce,“ řekl charizmatický Asaf Avidan.

Tentokrát ovšem Avidan přijede v rámci akustického turné s názvem Back to Basics, takže překvapí opět jiným pojetím. Čtyřiatřicetiletý Asaf Avidan se narodil v Jeruzalémě, ale strávil část mládí na Jamajce. Vystudoval filmovou animaci a design, dělal i sochy, ale hudba zvítězila. Původně vystupoval s kapelou The Mojos, s níž se rozešel roku 2011. Na pódiu se mu podařilo setkat s Bobbym McFerrinem, předskakoval také Bobu Dylanovi.

Vstupenky budou v prodeji v síti Ticketpro od 12. května.

Reklama

Výběr článků

Načítám