Hlavní obsah

Začíná televizní festival Zlatá Praha

Právo, VLA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnes začíná 56. ročník mezinárodního televizního festivalu Zlatá Praha, který pořádá opět Česká televize. Uvede na Nové scéně celkem 100 filmů o hudbě a tanci, z toho 87 soutěžních z 19 zemí.

Foto: Milan Malíček, Právo

Katta na festivalu představí svou novou skladbu na varhany.

Článek

Festival potrvá do soboty a kromě teletéky, ve které si mohou návštěvníci promítnout některý z přihlášených filmů, nabízí každý večer i živé programy na Nové scéně. První ve středu se nazývá Ladies Music Night a mezi ženskými hvězdami klasické hudby, které se představí na scéně, budou i Martina Janková, Kateřina Kněžíková, Olga Šroubková a Katta, jež uvede i premiéru své nové skladby na varhany.

O soutěžních snímcích říká ředitel festivalu Tomáš Mottl: „Objeví se i tradiční portréty jako ten o italské sopranistce Cecilii Bartoli, pohledy na historii stepu či fenomén jódlování. Součástí festivalu budou i portréty tří výjimečných mužů Jiřího Bělohlávka, Adama Plachetky a Jiřího Kyliána. Nejvíce programů přihlásilo Německo, celkem 21,“ dodává. Česká televize soutěží s 11 pořady.

Tradičně se mohou návštěvníci odreagovat na sobotním Zlatém dnu Zlaté Prahy či během pátečního čtyřhodinového programu StarDance. Předáním cen vyvrcholí festival v sobotu 28. září v přímém přenosu na programu ČT Art, který uvede i středeční zahájení.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám