Hlavní obsah

Začaly oficiální ozvěny karlovarského festivalu Šary Vary

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šary Vary, oficiální ozvěny 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, který v sobotu skončil slavnostním předáním cen, jsou tady. Od pondělí 11. do neděle 17. července uvedou pražská kina Aero, Světozor, Přítomnost a brněnské Univerzitní kino Scala více než dvacet festivalových filmů. Kdo je nestihl ve Varech, má šanci nyní.

Foto: KVIFF

Festivalové ozvěny Šary Vary v českých kinech.

Článek

V nabídce nechybí humorný i dramatický Trojúhelník smutku režiséra Rubena Östlunda, v hlavních rolích s Harrisem Dickinsonem, Charlbi Deanovou a Woodym Harrelsonem. Nebo americký horor Men, drama Korzet, korejská Podezřelá, koprodukční snímek Osm hor či český rapový BANGER.

Další informace a konkrétní promítací časy najdete na webových stránkách Šary Vary 2022.

Výběr filmů, které se letos představily na karlovarském festivalu, je možné také do 20. července zhlédnout online na platformě KVIFF. TV. Zde je například britsko-americký film All Inclusive s Paulem Mescalem v hlavní roli, který zaujal už na letošním festivalu v Cannes, nebo bolivijské drama Utama, které získalo cenu na letošním festivalu Sundance. „Je zde ale i film Jaromila Jireše Žert, který měl světovou premiéru v restaurované verzi právě v Karlových Varech, anebo film Záře, za který Geoffrey Rush, host letošního festivalu, dostal Oscara,“ uvedl umělecký ředitel MFF KV Karel Och.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám