Hlavní obsah

Z nových knih: Kuras, Marr, Ševeljov, Zátopkovi i Lieberman

Právo, František Cinger

Novinky nabízejí úvahu o nebezpečí pro západní civilizaci, dobrodružství kolem Brexitu, boj s teroristy v Rusku i vzpomínky manželů Zátopkových. A samozřejmě nemůže chybět audiokniha i komiks.

Článek

Benjamin Kuras: Poslední naděje civilizace

Foto: Eminent

Autor navazuje na bestseller Jak zabít civilizaci. Dokumentuje dobu od přelomových událostí historické imigrační vlny léta 2015 a nabízí hlubší vhled do příčin a kořenů sebevražedné mánie západní civilizace. Vydává tak zoufalý výkřik k probuzení z iluzí a sebeklamů.

Eminent, 216 stran, 259 Kč

Andrew Marr: Hlava státu

Foto: Knižní klub

Je září 2017 a lid Spojeného království má hlasovat o budoucnosti země, potažmo Evropy i celého světa. Pár dní před dnem D jsou nalezeny dvě mrtvoly – mladého investigativního novináře a neznámého muže bez hlavy a rukou. Zdá se, že mezi nimi neexistuje spojení.

Knižní klub, přeložil Michal Prokop, 376 stran, 349 Kč

Michail Ševeljov: Nejsem Rus

Foto: Prostor

Skupina teroristů obsadí nedaleko Moskvy kostel plný lidí a domáhá se jednání o požadavcích. Na osudech teroristů a novináře, kterého si vybrali za vyjednavače, načrtává autor posledních dvacet let ruských dějin, od čečenských válek po boje na východní Ukrajině.

Prostor, přeložil Jakub Šedivý, 176 stran, 197 Kč, e-kniha 149 Kč

Adriaan van Dis: Já se vrátím

Foto: Host

Po letech chladu a odmítání se matka otevře svému synovi romanopisci. Dovolí mu, aby sepsal její životní příběh, pod podmínkou, že jí pomůže k snadnému odchodu. Dodrží oba svůj slib? Mohou si důvěřovat? Matka se synovi vysmívá lžemi a polopravdami. A jak vypráví, syn se od ní stále více odtahuje.

Host, přeložila Martina Limburg Loučková, 279 stran, 299 Kč, e-kniha 179 Kč

Sigrid Undsetová: Kristina Vavřincová

Foto: Radioservis

Příběh velké tragické lásky a duchovní pouti ze středověkého Norska. Autorka za tento třídílný román získala roku 1928 Nobelovu cenu za literaturu. Čte Hana Kofránková, režii má Lukáš Hlavica.

Radioservis, CD mp3, 8:54 hodin, 299 Kč

Kathy Reichsová: Svědectví kostí

Foto: BB art

Soudní antropoložka Tempe Brennanová chce zjistit pravdu o zmizelých mladých lidech, a tak se dostává do míst, kde se ďábel směje a lidé pláčou. Ale Tempe se nedá odradit, protože víc než nadpřirozených sil se bojí předsudků a zla, které má každý člověk v sobě.

BB art, přeložila Kristýna Kučerová, 304 stran, 299 Kč

Dana a Emil Zátopkovi: Náš život pod pěti kruhy

Foto: Academia

Šťavnaté vyprávění Emila Zátopka o životě, závodění, úspěších i prohrách. Osobitým stylem s prvky slováckého nářečí pokračuje Dana Zátopková. Kniha je určena všem, kteří se chtějí dozvědět, jak to s našimi olympioniky bylo doopravdy, v krušných dobách nesvobody i poté.

Academia, 604 stran, 495 Kč

Daniel Lieberman: Příběh lidského těla – Evoluce, zdraví a nemoci

Foto: Jan Melvil Publishing

Snažit se pochopit vlastní neduhy bez pochopení vývoje, kterým tělo prošlo v průběhu evoluce, je bláhové. Ať už trpíte chronickými potížemi, anebo se jen chcete poučit, jak jíst, spát, běhat, chodit a vůbec žít v souladu se svým tělem, je to kniha pro vás.

Jan Melvil Publishing, přeložil Jaromír Vicari, 496 stran, 499 Kč, e-kniha 299 Kč

Jacqueline Wilsonová: Katy

Foto: BB art

Jmenuju se Katy Carrová a jsem nejstarší ze šesti dětí. Jsem jim všem opravdu dobrou sestrou. Clover mám nejradši. Ví ze všech nejlíp, že ať se děje, co se děje, já musím být jejich velitelka...

BB art, přeložila Daniela Feltová, 336 stran, 269 Kč

Neil Gairman: Sandman: Předehra

Foto: Crew

Po celém vesmíru je znám pod bezpočtem jmen. Kdekoliv existuje život, on a jeho šest nestárnoucích sourozenců usměrňují síly, které ho utvářejí. Je Sen z rodu Věčných. Píše se rok 1915. A vesmír má skončit. Ale on se musí setkat se svými rodiči.

Crew, přeložil Viktor Janiš, 224 stran, 799 Kč

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám