Hlavní obsah

Z filmu Muž, který spadl na Zemi bude seriál

Právo, Tereza Frýdová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Námět snímku Muž, který spadl na Zemi bude zpracován do seriálové podoby. Seriál vytvoří streamovací platforma CBS All Access, spadající pod americký konglomerát CBS.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zesnulý britský zpěvák David Bowie.

Článek

Britský film Nicolase Roega Muž, který spadl na Zemi měl premiéru v roce 1976. Námětem pro jeho natočení byla stejnojmenná sci-fi novela amerického romanopisce Waltera Tevise. Snímek proslul pro své vizuální, mnohdy až halucinogenní zpracování. Hlavní roli mimozemšťana v něm ztvárnil britský zpěvák David Bowie, pro něhož to byla jeho první velká herecká zkušenost.

Původně měl být projekt svěřen do rukou společnosti Hulu, spadající pod mediální skupinu Disney. Ta však nebyla schopna posunout produkci dále a práva na film nakonec získala CBS.

Scénář dostalo na starost americké duo Alex Kurtzman a Jenny Lumetová, autoři námětu k seriálu Star Trek: Discovery. Zároveň by se měli podílet na produkci. Režie byla svěřena Kurtzmanovi. Ten v rozhovoru pro americký magazín Variety naznačil, jakým způsobem budou s příběhem pracovat.

„Dějové zápletky budou spojovat snímek a knížku zároveň. Seriál by měl příběh rozvinout a nabídnout jeho pokračování. Pokud příběh znáte, více nové linii porozumíte. Nicméně není to zcela nezbytné,“ sdělil.

Předpokládá se, že příprava scénáře začne letos v září. Natáčení by mělo být zahájeno na konci roku 2020, případně na začátku roku 2021. Herecké obsazení pro nově připravovaný seriál bude teprve oznámeno.

David Bowie podlehl rakovině v lednu 2016 a nově připravovaný seriál není jediným projektem, který by měl jeho osobnost připomenout. Vzniká snímek Stardust, vyprávějící o jeho první cestě do Ameriky a o tom, jakým způsobem vytvořil své alter ego Ziggyho Stardusta.

Zpěvákův syn Duncan Jones však nedal režisérovi Gabrielovi Rangeovi svolení k využití písní. Pravděpodobně tedy nakonec vznikne snímek o Davidu Bowiem, ve kterém nebude znít ani jedna z jeho skladeb.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám