Hlavní obsah

Yoko Ono žaluje bývalého Lennonova asistenta. Nesmí o něm ani promluvit

Novinky, Stanislav Dvořák

Yoko Ono žaluje Frederika Seamana, bývalého asistenta zesnulého zakladatele Beatles Johna Lennona. Žádá odškodnění, protože Seaman prý nemá právo poskytovat rozhovory o Lennonovi.

Foto: Profimedia.cz

Yoko Ono

Článek

Ono tvrdí, že asistent se snaží vydělávat na její rodině, ačkoliv věděl, že nesmí o Lennonovi mluvit. Seaman přesto poskytl 23minutové interview.

V roce 2002 byla uzavřena smlouva o mlčenlivosti ohledně všeho, co zažil s Johnem Lennonem. Bývalá zpěvákova žena teď požaduje 150 000 dolarů a dodržování mlčenlivosti.

John Lennon a Yoko Ono

Už v roce 1983 Seaman připustil, že si vzal soukromé fotografie, dopisy a deníky z Lennonova bytu na Manhattanu. Od té doby s ním Yoko Ono vede válku. V devadesátých letech ho žalovala, protože vystupoval v televizi jako expert na Lennona a ukazoval fotky, které podle tvrzení Ono ukradl.

V roce 2002 se zdálo, že už spory urovnali, když Seaman souhlasil, že se vzdá práv na stovky fotek Lennonovy rodiny a bude mlčet.

John Lennon byl zavražděn 8. prosince 1980 právě před zmíněným bytem na Manhattanu. Zastřelil ho bývalý fanoušek Mark David Chapman. Názory, jestli byl Chapman skutečně blázen, se různí. Někteří odborníci tvrdili, že trpěl bludy, jiní to zpochybnili.

Reklama

Výběr článků

Načítám