Hlavní obsah

Yarda Helešic byl vyhozen ze Support Lesbiens

Právo, Jaroslav Špulák

Zpěvák Kryštof Michal a kytarista Hynek Toman ze skupiny Support Lesbiens vydali ve středu prohlášení, v němž oznámili, že se rozešli s kytaristou Yardou Helešicem. Dále se k celé záležitosti nehodlají vyjadřovat. Helešic na pár otázek odpověděl.

Foto: zoo Děčín

Od mámy se zatím nehne.

Článek

Co se vlastně v Support Lesbiens stalo?

Skupina se nerozešla ani nerozpadla. Zdá se, že podle tiskové zprávy Kryštofa Michala a Hynka Tomana bude pokračovat dál. Jediná změna je v tom, že se rozešla se mnou. Důvody jsou uvedeny v té zprávě, ale já sám o nich nejsem moc přesvědčený a z kluků jsem nedokázal dostat nic konkrétnějšího. Přesto to respektuju.

Jako důvody rozchodu jsou uvedeny rozdílné názory na fungování, prezentaci a image kapely. Cítil jste to?

O tom jsme v poslední době vůbec nediskutovali, proto mě to překvapilo. Po úspěších obou posledních desek bychom přece neměli mít neshody.

Měli jste totožný pohled na budoucnost skupiny?

Budoucnost se nakousla s tím, že se o ní začneme bavit poté, co v květnu vydáme naše DVD. K tomu ale nedošlo. O další desce jsme už nemluvili.

Jak vám byla ta zpráva oznámena?

Sešli jsme se v kavárně na Národní třídě v úterý. Bylo to v podstatě velmi rychlé. Oni mi řekli, že se mnou už nepočítají, já se zeptal, jestli je to definitivní rozhodnutí, a odpovědí mi bylo, že ano. Po dalších otázkách jsem získal jistotu, že to tak je, a odešel jsem.

Vysledoval jste, že ve vztazích mezi vámi bylo v poslední době něco v nepořádku?

Byly nějaké náznaky, člověk samozřejmě něco cítí. Snažil jsem se zjistit, co se děje, ale nebylo to možné, nedokázal jsem je přimět k tomu si společně sednout a mluvit o tom.

Co budete dál dělat?

V současné chvíli mám obrovskou radost z toho, že jsem dostal nabídku nahrát sólovou desku. Mám už nějakou představu, ale s firmou Sony Music/Bonton budeme dál jednat. Čeká mě samozřejmě i spousta další práce, zvláště producentské.

Reklama

Související témata:

Související články

Support Lesbiens nadále jenom ve dvou

Jádro skupiny Support Lesbiens, která se v posledních letech výrazně prosadila na tuzemské scéně, se zúžilo ze třech lidí na dva. Zpěvák Kryštof Michal...

Výběr článků

Načítám