Hlavní obsah

Xindl X složil chatařskou píseň a oznamuje vydání alba

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písničkář Xindl X využil první vlny světové pandemie po svém a složil značné penzum písní. Mezi nimi je i singl Má chata, můj hrad, který bude doprovázet nový seriál Osada. Ten vypráví příběhy komunity zapálených chatařů a na obrazovkách České televize ho budeme vídat již brzy. Vznikl k ní také videoklip. V září pak vyjde nová deska Terapie.

Xindl X v klipu k písni Má chata, můj hradVideo: Universal Music

 
Článek

„To téma mi bylo od začátku blízké. Připomnělo mi to mé dětství, kdy jsem každý víkend trávil s rodiči v podobně svérázné chatařské osadě u Slapské přehrady,” říká Xindl X o novém singlu.

„Když přišla nabídka složit píseň pro seriál Osada, trávili jsme zrovna první vlnu lockdownu u mých rodičů právě v této osadě. Původně jsme tam přijeli na víkend, a nakonec jsme zůstali víc než čtvrt roku. Mohl jsem se proto najednou vrátit do dětství, cítit se pravým osadníkem a píseň se tak psala prakticky sama,” doplnil.

Videoklip vznikal vloni v létě při natáčení seriálu. Od té doby písničkář zapracoval na životosprávě a zhubl dvacet kilo. „Na hubenějšího Xindla X si musíte počkat až do dalšího klipu z desky Terapie. Ale na druhou stranu, čím víc Xindla, tím víc muziky,” dodal s úsměvem.

Xindlovo starší já tak lze v klipu sledovat v malebném prostředí chatové osady, jak pozoruje radosti i strasti protagonistů, mezi nimiž se objeví i takové herecké hvězdy jako třeba Ivana Chýlková, Jana Plodková, Tomáš Hanák nebo Radek Holub.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám