Hlavní obsah

Xindl X bude na turné vystupovat s kapelou i kytarou

Právo, kul, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písničkář Xindl X má napilno. Momentálně se připravuje na koncertní turné, které odstartuje poslední únorový den pod název Nový songy s kapelou & starý fláky s kytarou. Chystá také hudbu a titulní písničku pro film Raportér.

Foto: Dalibor Konopáč

Xindl X píše i hudbu k filmu.

Článek

Nadcházející koncertní turné odstartuje dvěma koncerty v pražském Lucerna Music Baru. Poté se přesune do Brna a skončí na začátku dubna třemi vystoupeními na Slovensku.

„Na turné chceme představit všechny písně z loňské desky Kvadratura záchranného kruhu, ale samozřejmě nedojde jen na ně. Věřím, že sobě i fanouškům uděláme radost, když oprášíme skladby, které máme rádi, ale dlouho jsme je nehráli. Některé zahrajeme s kapelou a jiné zahraju jen s kytarou tak, jak mne lidé znají z mých koncertních začátků. Takže i ti, co nás už letos viděli na festivalech, se dočkají úplně nového programu,“ vysvětluje Xindl X.

Jako své hudební hosty na turné přizval písničkáře Petra Lüftnera a slovenskou písničkářku Mirku Miškechovou.

Nové písně a hudba Xindla X zazní ve filmu s pracovním názvem Raportér, který tým kolem režiséra Jakuba Sommera začíná v těchto dnech připravovat. Premiéra by měla být začátkem příštího roku.

Program turné Xindla X

28. 2. Praha, Lucerna Music Bar

1. 3. Praha, Lucerna Music Bar

9. 3. Brno, Semilasso

11. 3. Jindřichův Hradec, KC Jitka

17. 3. Plzeň, Buena Vista Club

18. 3. Plzeň, Buena Vista Club

23. 3. Olomouc, U-Klub

24. 3. Ostrava, Rock and Roll Garage

31. 3. Pardubice, ABC klub

5. 4. Bratislava, Ateliér Babylon

6. 4. Bratislava, Ateliér Babylon

7. 4. Nové Město nad Váhom, Blue Note

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám