Hlavní obsah

Woody Allen se stává zakázanou osobou, herci vracejí honoráře

Novinky, Stanislav Dvořák

Herečka Rebecca Hallová se veřejně distancovala od Woodyho Allena kvůli starším obviněním ze sexuálního obtěžování. Honorář za nový film A Rainy Day in New York věnuje iniciativě proti sexuálnímu obtěžování. A není sama.

Foto: HCE

Woody Allen ve filmu Do Říma s láskou

Článek

Hallová uvedla, že „je to jen malé gesto, ale bude v darech pokračovat”. Těší se, že se stane „součástí pozitivního posunu ke změnám nejen v Hollywoodu, ale všude.”

V Allenově novince A Rainy Day in New York měla jen maličkou roli vedle Timothéa Chalameta, Juda Lawa nebo Elle Fanningové.

Allenova adoptovaná dcera Dylan obvinila už v roce 2014 režiséra ze sexuálního obtěžování v dětství. Žádný soud ale neproběhl, vše zůstalo v rovině mediálních výroků.

Foto: Aerofilms

Rebecca Hallová ve filmu Vicki Cristina Barcelona

Herečka uvedla, že se spoluprací na filmu souhlasila ještě dříve, než se strhla vlna obvinění z obtěžování včetně Harveyho Weinsteina. K Allenovi tehdy cítila spíš vděčnost, že jí dal skvělou a významnou roli v komedii Vicky Cristina Barcelona.

Později si prý pečlivěji přečetla obvinění proti Allenovi a teď lituje, že s ním pracovala. „Lituju svého rozhodnutí a dnes už bych to neudělala,” sdělila.

Herec Timothée Chalamet také věnuje svůj honorář z filmu Woodyho Allena organizacím věnujícím se sexuálním menšinám a kampaním proti sexuálnímu obtěžování.

„Nechci mít zisk ze své práce na tom filmu a věnuju celý svůj honorář,” uvedl Chalamet. „Pochopil jsem, že dobrá role není jediným kritériem pro přijetí práce.”

Honorář vrátil také jeho kolega Griffin Newman.

Reklama

Výběr článků

Načítám