Hlavní obsah

Winsletová a Barlow převzali vyznamenání od britské královny

Oscarová britská herečka Kate Winsletová a bývalý zpěvák britské skupiny Take That Gary Barlow převzali ve středu večer tituly Řádu britského impéria od britské královny Alžběty II.

Foto: John Stillwell, ČTK/AP

Kate Winsletová

Článek

Filmové hvězdě, která ztvárnila hlavní hrdinku Rose v kasovním trháku Titanic (1997) a v roce 2009 dostala Oscara za výkon ve filmu Předčítač, britská panovnice udělila titul komandér Řádu britského impéria.

Sedmatřicetiletá Winsletová před panovnici v Buckinghamském paláci předstoupila v elegantním černém kostýmku od návrháře Alexandera McQueena a podle agentury DPA s královnou hovořila o svých dětech.

Titul komandér Řádu britského impéria (CBE) je udělován jako ocenění za pozoruhodné úspěchy. Dostávají ho i ti, kteří významně prospěli společnosti nebo dosáhli ve svém oboru výborných výsledků. Udělení titulu je spojeno s možností užívat zkratku CBE za jménem. Z českých umělců jej v květnu převzal dirigent Jiří Bělohlávek.

Jedenačtyřicetiletý hudebník Gary Barlow, který organizoval nedávný koncert u příležitosti šedesáti let od královnina nástupu na trůn, byl za své služby jmenován důstojníkem Řádu britského impéria (OBE). Jde o stupeň nižší titul než komandér. Barlow ocenění dostal za zásluhy v zábavním průmyslu i za svou angažovanost v dobročinných projektech.

Reklama

Výběr článků

Načítám