Hlavní obsah

Will Smith byl po facce vyzván, aby odešel. Odmítl

– Los Angeles

Akademie filmovového umění a věd ve středu uvedla, že při nedělním udělování cen Oscar požádala Willa Smithe, aby odešel ze sálu poté, co v přímém přenosu nafackoval komikovi Chrisi Rockovi. Smith, který ten večer sám zvítězil v kategorii nejlepší herec, ale odejít odmítl.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Will Smith se neubránil slzám.

Článek

„Věci se odehrály způsobem, který jsme nemohli předpokládat,“ uvedla Akademie.

„Rádi bychom uvedli na pravou míru, že pan Smith byl požádán, aby obřad opustil, a odmítl to, ale zároveň si uvědomujeme, že jsme mohli situaci řešit jinak,“ stojí dále v prohlášení.

Will Smith vrazil na Oscarech facku moderátorovi

Koktejl

Jednání Smithe, který po nevhodném vtípku na adresu své manželky vstal a šel na pódium uštědřit facku překvapenému Rockovi, označila Akademie za „hluboce šokující a traumatizující“.

„Pane Rocku, omlouváme se vám za to, co jste zažil na našem pódiu, a děkujeme vám za vaši odolnost v tomto okamžiku,“ dodala filmová organizace.

Oscar: Filmem roku je V rytmu srdce, uspěli i Will Smith a Jessica Chastainová

Kultura

Organizátoři nyní celý incident přezkoumají a nevylučují, že Smith bude potrestán. Byť asi není ve hře odebrání ceny, kterou ten večer získal za svou roli Richarda Williamse ve filmu Král Richard: Zrození šampiónek, pravděpodobný je naopak zákaz osobní účasti v následujících ročnících.

Policejní oddělení Los Angeles v neděli večer uvedlo, že Rock odmítl Smithe zažalovat. Herec se v úterý veřejně omluvil jak Akademii, tak Rockovi a přiznal, že „to přehnal“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám