Hlavní obsah

Vzteklý Tarantino: Prozradili příběh, tak točit nebudu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Quentin Tarantino ustoupil od natáčení filmu Hateful Eight. Důvod je poměrně kuriózní. Scénář se velmi rychle rozšířil po celém Hollywoodu, ačkoliv ho chtěl ukázat jen pár lidem. To ho tak znechutilo, že natáčení vzdal.

Foto: ČTK

Quentin Tarantino

Článek

Do kanceláře Quentina Tarantina prý začali volat různí agenti a nabízet herce na konkrétní role, aniž by je někdy požádal o spolupráci a svěřil jim svůj scénář. Uvedl, že je z toho smutný.

„Dopsal jsem ten scénář, jen první verzi, a nechtěl jsem začít točit dříve než příští zimu,” vysvětlil režisér. O zveřejnění textu v této fázi rozhodně nestál. Nakonec ho prý asi vydá jako knihu a možná se za pár let k nápadu vrátí.

Roth to nebyl

Osobně dal scénář jen třem hercům včetně Tima Rotha. „Vím, že to neudělal Tim Roth. Jeden z těch dalších to ukázal svému agentovi a ten to hned poslal každému v Hollywoodu.”

K filmu Hateful Eight ho inspirovala práce na Nespoutaném Djangovi, velice úspěšném westernu, který sklidil pozitivní recenze a vydělal přes 420 miliónů dolarů. „Při točení Djanga jsem si užil tolik zábavy a tak miluju westerny, že když jsem se naučil, jak je dělat, říkám si OK, udělám ještě jeden, teď když vím, co dělám,” řekl loni v jednom rozhovoru.

Django sklidil částečnou kritiku jen v jedné věci - v násilí. Tarantino se ale odmítal omlouvat za potoky krve. Faktem je, že film měl kvůli tomu problémy v Americe i v Číně. Asijská premiéra byla náhle přerušena, údajně z technických důvodů, ale později se film do kin vrátil. Manažer multikina UME Cineplex v Pekingu řekl loni BBC, že nová verze je o minutu kratší než stará. Kromě krve stříkající do výšky se prý musela měnit také barva krve do tmavšího odstínu.

Reklama

Výběr článků

Načítám