Hlavní obsah

Vznikla písnička Jacksona a Biebera

Právo, Jaroslav Špulák

Moderní doba a nové technologie dovolují v hudbě mnoho věcí, které byly ještě před lety nepředstavitelné. Jedna z nich je jen pár dnů stará.

Foto: Universal Music, Sony Music

Justin Bieber měl s Jacksonem zpívat.

Článek

Na internetu se totiž na konci minulého týdne objevila dosud nikdy nevydaná skladba zesnulého zpěváka Michaela Jacksona, kterou nahrál před svou smrtí. Jmenuje se Slave 2 The Rhythm a kromě krále popu se v ní objevuje i hlas teenagerské hvězdy Justina Biebera.

„Nová“ píseň měla premiéru 16. srpna na britské stanici Capital FM. Krátce před tím samotný Bieber upozornil na svém Twitteru, že se něco chystá. Napsal: „Jsem vzrušený z toho, co přijde. Michael Jackson nastavil laťku. Nejen v hudbě, ale také v tom, jaký byl bavič a jak přistupoval k fanouškům. Kéž by byl ještě tady…“

Foto: Universal Music, Sony Music

Jackson měl zpívat s Bieberem.

Mladý kanadský idol teenagerek se nikdy netajil svým obdivem k Jacksonovi a jeho vokální participace na dříve nevydané písni je pravděpodobně jednou z nejlepších věcí, na jakých se během své dosavadní kariéry podílel.

Lze nicméně předpokládat, že skladba nezněla tak moderně a trendy v době, kdy ji Jackson natáčel. Před jeho smrtí v roce 2009 ještě nebyly komerční písně smíchané s dubstepem až tak v módě. Taneční stránka hudby a chytlavá melodie však nezapřou hlubší potenciál.

Producer Rodney „Darkchild“ Jerkins, který v minulosti spolupracoval s oběma zpěváky, se už v roce 2012 vyjádřil, že kdyby Michael Jackson žil, dohodl by mu s Bieberem setkání a přiměl je k tomu, aby spolu něco nahráli.

Není nicméně známo, zda zveřejněnou píseň produkoval on a jestli bude vydána jako oficiální singl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám