Hlavní obsah

Vyvrhel: Když detektiv doluje nepříjemnou pravdu

Právo, cg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyvrhel (Kalibr, přeložila Markéta Polochová, 288 stran) je třetím románem britské spisovatelky Gilly McMillanové vycházející v edici Světový bestseller. Je to příběh dvou patnáctiletých chlapců, snad nejlepších kamarádů, britského Noaha a Abdiho, jenž do Bristolu přišel jako uprchlík s rodiči ze Somálska.

Foto: Kalibr

Obal knihy

Článek

McMillanová má silně vyvinutý cit vnímající dětskou duši. I tu mateřskou. V prvotině Spálená obloha nechala matka Rachel Jennerová na chvíli osmiletého syna Bena bez dozoru a najednou se jí zhroutil celý svět. Od procházky v lese se pohřešoval. Dramatický byl i život sedmnáctileté Zoe Maiseyové, mladistvého hudebního génia v knize Dokonalá.

Vyvrhel je autorčina druhá kniha ze série s detektivem Jimem Clemoem.

Ten musí vyřešit případ vyvolávající v Bristolu vášně napříč společností.

U vodního kanálu se zranil Noah, bílý chlapec z vyšší společnosti, který se ocitne v kómatu. A jeho parťák Abdi zarytě mlčí. Nechce o tom, co se stalo, říci ani slovo. Média se pak dozvědí o Noahově rakovině a objeví se množství dohadů.

Jak je u MacMillanové zvykem, nejde jí v prvním plánu o zločin či popis jeho hrůzy. Soustředí se na vnitřní život hrdinů, na pohnutky jejich jednání. V tom je síla jejího vyprávění, které dosud oslovilo čtenáře ve dvaceti jazycích po celém světě. Jejích knih se prodalo více než milion výtisků.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám