Hlavní obsah

Výstava o tom, jak vyfotografovat hercovu duši

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pražském Divadle v Řeznické se minulý týden konala vernisáž výstavy fotografií Aleny Hrbkové, na kterých pracovala společně s herečkou Lubou Skořepovou. Jejich snahou bylo zachytit Jeden den herce neboli Tajnosti herecké, jak ostatně zní i název výstavy.

Článek

A tak na výstavě najdete velkoformátové portréty herečky doma, v šatně, v kostýmu, jak nahlíží tajně do hlediště, snímky z její „one woman show“ César a Drana v Divadle ABC i z dalších představení a také její cestu domů. Jsou to snímky pozoruhodné, které se nesnaží herečce nijak zalichotit, ale ponořit zvídavě objektiv do jejího nitra.

Oči plné očekávání, únavy i životní moudrostí

Zdá se, že Alena Hrbková má pro tuto fotografickou misi zvláštní talent. Zachytila oči herečky, v nichž plane nedočkavost, očekávání i strach, tvář, v níž se snoubí doznívající emoce i únava z představení s vyrovnaností a životní moudrostí, napětí těla, odrážejícího hereččin nezničitelný temperament a dychtivost, která je devízou jejího stálého mládí.

Škoda, že se do komorního prostoru Divadla v Řeznické vešla jen malá část ze společného díla herečky a fotografky. Určitě by si zasloužilo velkorysejší prezentaci. Výstava v Řeznické se konala i k hereččiným narozeninám a po vernisáži následovalo představení hry Mydlibaba a ty druhé, kterou tam Skořepová uvádí již dvanáctý rok!

Nová knížka Tajnosti herecké

Herečka zároveň prozradila, že v současné době dokončuje knížku Tajnosti herecké, jež se objeví na pultech knihkupectví před Vánocemi. Na téma výstavy v ní naváže zamyšlením nad šťastnými i krušnými momenty herecké profese, a nebudou chybět ani historky z jejího hereckého života. A samozřejmě fotografie Aleny Hrbkové.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám