Hlavní obsah

Vypsaná fixa má písničku a klip o tom, že je důležité nezůstat uzavřený v Krabičce

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Videoklipem k nové písničce Krabička odstraňuje pardubická skupina Vypsaná fixa pomyslné víko krabice s nápisem Kvalita. Tak se bude jmenovat album, které vyjde v říjnu a které produkují Dušan Neuwerth a Ondřej Ježek. Kapela i jím oslaví pětadvacet let na hudební scéně. Píseň Krabička je první ukázkou z něho. Na Novinkách.cz má klip premiéru.

Vypsaná fixa v klipu KrabičkaVideo: Archiv kapely

 
Článek

„Natáčení klipu nám dalo zabrat. Po prvních dvou hodinách jsem byl přesvědčen, že se to nedá natočit. Byl to extrémní nápad, který se natáčel v extrémních podmínkách, a bylo na něj extrémně málo času. Realizační tým v čele s hlavním kameramanem se neuvěřitelně hecnul, všichni spolupracovali, jak nejlíp uměli, a díky tomu se to povedlo,“ říká zpěvák Márdi.

Režiséři Jordan Haj a Givinar Kříž spolu s kameramanem Antonem Evdoshenkem připravili opravdu náročný scénář a netradiční techniku natáčení. Jelo se vždy na jeden celý záběr.

Foto: Ondřej Pýcha

Skupina Vypsaná fixa mění svou vizáž.

„Má úloha spočívala v tom, že jsem v průběhu klipu, který se točil na jeden záběr bez střihu, pobíhal v klubu sem a tam, musel se dostat do sklepa a pak se zase vrátit nahoru. To se týkalo každého, kdo se natáčení zúčastnil. Nesměla se stát jediná chyba a vše bylo propočítané na centimetry a vteřiny,“ prozradil Márdi.

„Venku bylo pětatřicet stupňů a v klubu více než čtyřicet. Jelo se to patnáctkrát za sebou, než se to konečně povedlo tak, aby s tím byli všichni spokojení. Můj závěrečný vzhled ale paradoxně koresponduje s mou rolí. Upocený, schvácený týpek se na poslední chvíli snaží zachránit, co se dá. Ale možná to je jen halucinace hlavní hrdinky,“ dodává Márdi.

Křest nového alba proběhne 3. října v 17 hodin na Střeleckém ostrově v Praze. Již 7. října odstartuje koncertní turné kapely nazvané Vypsaná fixa 25 let Tour 2019.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Vypsaná fixa 25 let tour 2019

7. 10. Pardubice, Žlutý pes

12. 10. Bratislava, Randal

18. 10. Ostrava, BrickHouse DOV

19. 10. Frýdek Místek, Stoun

26. 10. Havlíčkův Brod, Oko

 2. 11. Litvínov, Attic Club

 9. 11. České Budějovice, KD Vltava

15. 11. Liberec, Bunkr

22. 11. Olomouc, S klub

28. 11. Brno, Sono

29. 11. Zlín, Masters of Rock Café

 6. 12. Ústí nad Labem, Music club Doma

12. 12. Plzeň, Depo 2015

18. 12. Praha, Forum Karlín

18. 12. Praha, Forum Karlín

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám