Hlavní obsah

Všechny hity Mandrage vycházejí na výběrovém trojalbu

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kapela Mandrage patřila donedávna k nejpopulárnějším na české poprockové scéně. Na začátku letošního roku se ovšem rozpadla, protože s ní přestal vystupovat zpěvák Víťa Starý. Nyní vychází výběr jejích hitů.

Foto: Petr Horník, Právo

Mandrage na snímku z Brna v roce 2018. Zleva Pepa Bolan (kytara), Víťa Starý (zpěv), František Bořík (klávesy), Matyáš Vorda (bicí) a Michal Faitl (baskytara).

Článek

Trojalbum, které obsahuje to nejlepší z její tvorby, se jmenuje The Best Of Mandrage. Rekapituluje její hudební kariéru, která začala v roce 2001.

„Je fajn uzavřít kapelu a dozvědět se, že samotná bestofka vydá na trojalbum. V těch písničkách je spousta vzpomínek na jednu velmi vydatnou etapu našich životů, téměř dvacet let jedné kapely, spousta mejdanů, kámošů, holek, koncertů, cest. Příjemná nostalgie po době, na kterou nikdy nezapomeneme. Děkujeme všem, díky kterým jsme si to mohli užívat, bylo to super,“ říká klávesista kapely František Bořík.

Skupina Mandrage momentálně nehraje. K možnému návratu se vyjadřuje spíše skepticky.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám