Hlavní obsah

Vrcholí festival Alternativa

– Praha

Festival Alternativa nabízí po soutěži mladých kapel Malá Alternativa klubovou noc, koncert v synagoze i vystoupení předních souborů, jako jsou francouzští TOC s českou dechovou sekcí, švédští Fire! a projekt Naked Wolf nizozemského baskytaristy Luka Exe.

Foto: Unijazz

Naked Wolf

Článek

V úterý program už 23. ročníku Alternativy v Praze poprvé zpestří klubová noc. V Café V lese ve spolupráci s Wakushoppu zahraje francouzská kapela Leon KTT. Další koncerty se konají v Čítárně Unijazzu, v kavárně Už jsme doma, v komunitním prostoru Punctum, v kavárně Únik a v klubu Hus23.

Výjimečný koncert se uskuteční ve středu v Libeňské synagoze, kde zazní komorně laděná hudba tria Kammerflimmer Kollektief, které spojuje elektroniku s klasickými nástroji, jako jsou kontrabas a harmonium, a využívá i volné improvizace.

Festival vyvrcholí na konci týdne třemi koncerty v Malostranské besedě, kde se ve čtvrtek představí nestoři tuzemské alternativní scény. Vystoupí Ex-Extempore s projektem Velkoměsto a Luboš Fiedler a Stanislav Richter se synem i jazzově laděné improvizující trio TOC s dechovou sekcí.

Vrcholem pátečního večera bude punkový šraml Naked Wolf člena The Ex i švédské experimentální jazzcorové trio Fire!

Festival v sobotu zakončí barcelonská skupina Seward. Čerpají z Captaina Beefhearta i Toma Waitse. Nevyhýbají se ale ani ambientnímu post rocku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám