Hlavní obsah

Vrací se skupina Whitesnake, ale hraje fláky Deep Purple

Novinky, Stanislav Dvořák

V osmdesátých letech známá skupina Whitesnake se představí v pražské O2 Aréně 17. listopadu. Partička kolem Davida Coverdala, který kdysi odešel z kapely Deep Purple, hodlá hrát právě hity „párplů”, které předělala i na nové desce.

Foto: Live Nation

Whitesnake

Článek

Deska The Purple Album je plná párplovských coververzí jako Strombringer, Burn, Stormbringer, Lady Double Dealer či Sail Away. Loni je Coverdale s kolegy natočil ve studiu. Pocházejí z éry, kdy Deep Purple neměli artistně psychedelické ani metalové nálady, a začali znít překvapivě funky.

Frontman založil Whitesnake v roce 1978, dva roky po odchodu z Deep Purple. Produkovali hard-rock a blue-rock na albech jako Trouble, Lovehunter, Ready And Willing, Whitesnake či Slip of the Tongue. Nové album, dvanácté studiové v pořadí, vyjde 19. května.

„Je to projev úcty. Pocta. Je to můj obrovský dík Deep Purple za příležitost, kterou jsem dostal před více než 40 lety,” tvrdí Coverdale. „Jak už jsem řekl

„Je to projev úcty. Pocta. Je to můj obrovský dík Deep Purple za příležitost, kterou jsem dostal před více než 40 lety,” tvrdí Coverdale. „Jak už jsem řekl Ritchiemu – Vy jste mě vzali na neuvěřitelnou cestu, která pokračuje dodnes, a nemohl jsem si přát lepší učitele. University of Deep Purple byla mimořádná

a úžasná škola. Nemůžeme se dočkat, až budeme hrát tyhle písně na koncertech!”

Skupina hraje ve složení David Coverdale - zpěv, Reb Beach - kytary, Joel Hoekstra - kytary, Michael Devin - basa a Tommy Aldridge - bicí.

Vstupenky jsou v síti Ticketportal v cenách 790–1390 korun od 17. dubna.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám