Hlavní obsah

Vrací se skupina Nová růže

Právo, (jaš)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po více než dvaceti letech se na scénu vrací skupina Nová růže. Seskupení muzikantů, které je považováno za jednu z prvních českých superskupin, vystoupí 18. prosince v pražském klubu Roxy. Na pódiu se sejde celá původní sestava, tedy zpěvák a baskytarista Vilém Čok, zpěvák a klávesista Ota Balage, kytarista Petr Roškaňuk a bubeník František Hönig.

Foto: archív BrainZone

Nová růže, zleva František Hönig, Vilém Čok, Ota Balage a Petr Roškaňuk

Článek

„Shodli jsme se, že jsme si dostatečně neužili naše dvě alba a je nám trochu líto, že jsme písničky nepředstavili publiku, kterému je dnes pod pětatřicet let,“ vysvětluje Čok. „Pak jsou tu samozřejmě i naši fanoušci, kteří nás ke comebacku přemlouvali. Všichni v kapele to stále zažíváme. Po koncertech našich projektů za námi chodí fanoušci a prosí nás o návrat Nové růže. Za těch dvacet let ty tlaky neustávají, naopak.“

„Myslím, že je málo kapel, které se daly dohromady po dvaadvaceti letech v původní sestavě. My máme výhodu, že nikdo z nás neumřel,“ dodává s úsměvem Ota Balage. „V nejbližší době máme v plánu kromě koncertu v Roxy i vydání celé naší remasterované diskografie včetně bonusového materiálu.“

Nová Růže vznikla v roce 1988. Její členové předtím nebo souběžně působili v tehdy populárních kapelách Pražský výběr, Tango, Zikkurat nebo Žlutý pes. V letech 1990 a 1991 vydali dvě velmi dobře přijatá alba – Nová Růže a Nová Růže ’91.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám