Hlavní obsah

Vrací se Sedm statečných. Odstartují festival v Torontu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klasický western z roku 1960 Sedm statečných se dočkal remaku, který zahájí 8. září mezinárodní filmový festival v Torontu.

Foto: MGM

Denzel Washington ve filmu Sedm statečných

Článek

Již před 56 lety natočil John Sturges svůj westernový příběh o vesnici trpící pod nájezdy bandity Calvery. Vesničané se jednoho dne rozhodnou bránit a požádají o pomoc pistolníka Chrise. Ten dá dohromady partu drsných ztracenců a boj za spravedlnost může začít. Tehdy si hlavní role zahráli Yul Brynner, Steve McQueen, Charles Bronson, James Coburn, Robert Vaughn, Brad Dexter, Horst Buchholz a Eli Wallach.

V nové verzi figurují třeba Denzel Washington, Chris Pratt a Ethan Hawke. Režie se ujal Antoine Fuqua a film by měl doputovat 22. září i do českých kin.

Foto: MGM

Povstali noví kovbojové.

„Neumím si představit lepší místo a lepší publikum pro světovou premiéru,” tvrdí o Torontu Fuqua.

Na kanadském festivalu je očekáván také nový film Olivera Stonea o whistle-blowerovi Edwardu Snowdenovi. Samotný Snowden se tam objeví jen krátce v závěru. Hraje ho Joseph Gordon-Levitt a jeho přítelkyni Lindsay Millsovou Shailene Woodleyová. Stone už dříve poznamenal, že Snowden na hraní moc není, krátkou scénu s ním točil devětkrát.

Edward Snowden zveřejnil v roce 2013 tajné materiály americké vlády a stal se nepřítelem státu. Bývalý konzultant špionážních služeb loni prohlásil, že by byl ochoten jít do amerického vězení, chce ale jistotu, že dostane nižší trest, když přizná vinu.

Reklama

Výběr článků

Načítám