Hlavní obsah

Vrací se písničkářka Tracy Chapmanová, s novinkou pojede turné

Novinky, Stanislav Dvořák

Písničkářka Tracy Chapmanová vlastní jeden z nejpodmanivějších a nejunikátnějších hlasů za posledních dvacet let. Po delší pauze vydává 10. listopadu nové studiové album s názvem Our Bright Future a vyrazí na světové turné, které ale nezahrnuje ČR. Nejblíže hraje v německých Drážďanech.

Článek

Nové album nahrála Tracy Chapmanová v Henson Studios v Los Angeles s producentem Larry Kleinem, který spolupracoval s Herbie Hancockem či Joni Mitchellovou. Obsahuje 11 nových autorských skladeb.

Z muzikantů si pozvala např. kytaristy Deana Parkse, který hrál s B.B. Kingem, a Joe Gora, bubeníky Steva Gadda a Joeyho Waronkera, pianisty Larryho Goldingse a Roba Burgera a na basu Larryho Kleina.

Chapmanová se před dvaceti lety proslavila vystoupením na koncertě na počest Nelsona Mandely v Londýně, její melancholické písně s výrazným sociálním poselstvím patří dodnes k tomu nejtrvalejšímu, co ve světě populární hudby vzniklo. Zpěvačka se také výrazně angažuje v oblasti lidských práv a pomoci chudým.

K nejslavnějším skladbám patří balady Fast Car a Subcity či písně Talkin' Bout A Revolution, Give Me One Reason a Baby Can I Hold You. Její eponymní debut z roku 1988 obdržel tři ceny Grammy a poměrně úspěšná byla i další alba Crossroads, Matters Of The Heart a New Beginning.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám