Hlavní obsah

Voda, čo ma drží nad vodou je jen kšeft, Elán ji nemá rád

Právo, ivi

Slavný hit Elánu Voda, čo ma drží nad vodou nemá její autor Jožo Ráž (60) rád. „Nelíbí se mi. Napsal jsem ji na kšeft a hotovo,“ uvedl podle serveru čas.sk Ráž při natáčení televizního pořadu Chart show.

Foto: PRÁVO – Milan Malíček

Jožo Ráž

Článek

Ráž v pořadu, který ve středu odvysílá televize Markíza, zazpívá právě tento svůj megahit. Jeho vystoupení dojalo moderátorku pořadu Adelu Banášovou téměř k slzám. „Měla jsem slzy na krajíčku. Moc doufám, že i Jožo Ráž cítil nějaké emoce,“ řekla dojatá moderátorka.

Ráž na její slova reagoval tvrdě: „Tu píseň od začátku nemám rád, tak ani ne.“ Zpěvák a basový kytarista skupiny Elán vzápětí dodal, že tu písničku napsal jen na kšeft. Když Banášová zjišťovala, jak jsou na tom ostatní členové kapely, jejich reakce ji rovněž zklamaly. „Hraju ji a dostávám za ni peníze,“ odpověděl stroze kytarista skupiny Ján Baláž.

Nahrávání slavné písně se stalo Rážovi téměř osudným. Když se 20. června 1999 na svém motocyklu vracel z bratislavského studia, z parkoviště mu do cesty vjel automobil německého podnikatele. Po nárazu byl Ráž v kritickém stavu převezen do nemocnice. Lékaři mu nedávali ani desetiprocentní šanci k přežití. Postupně se však uzdravoval a začal opět vystupovat s Elánem.

Reklama

Výběr článků

Načítám