Hlavní obsah

Vladivojna La Chia vyjede na turné s recitálem 8 hlav šílenství

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svérázná skladatelka, zpěvačka a výtvarnice Vladivojna La Chia vyjíždí 2. října na turné s programem 8 hlav šílenství inspirovaným stejnojmenným filmem a osobností básnířky Anny Barkovové, který doplní i mluvené slovo a videoprojekce.

Foto: 2media

Vladivojna La Chia

Článek

Pořadatelé původně uvedli chybně některá data koncertů - správně je 2. října v Opavě, 17. října v Brně, 19. října v Ostravě, 27. listopadu v Lounech, 28. listopadu v Praze a 29. listopadu v Kutné Hoře.

„Komponovaný hudebně-dramatický večer, jehož autorkou je Vladivojna La Chia, spoluautorkou a režisérkou Marta Nováková, nabízí v mnoha ohledech mimořádně intenzivní, až mysticko-intelektuální zážitek. Básně zhudebněné Vladivojnou do lyrických i expresivních skladeb střídají svérázné postřehy a komentáře nelichotivé reality v nesvobodné zemi – citace z dopisů a deníkových zápisků v sugestivním podání Gabriely Míčové coby Anny Barkovové. Vše podbarveno nenápadně neklidnými videoprojekcemi,“ příblížila Simona Andělová z agentury 2media.

Vladivojna složila hudbu k filmu 8 hlav šílenství a na soundtracku ji přearanžovala do písní na básně Anny Barkovové, které nazpívaly různé osobnosti od alternativy po mainstream. Nakonec projekt dostal i koncertní formu.

Foto: 2media

Vladivojna La Chia

„Má cesta k Anně byla docela dobrodružná. Když jsem si poprvé pročítala její poezii, překvapilo mě, jak byla nadčasová, i když se z velké části dotýkala lágrového života. Postava Anny, kterou ve filmu ztvárnila Aneta Langerová, v sobě měla obrovskou vnitřní sílu, zdánlivě krutý smysl pro humor a jakýsi nadhled a břitkou inteligenci. Její deníkové zápisky a dopisy byly tak syrové, upřímné a zvláštním způsobem půvabné, že jsem se rozhodla věnovat se Anně i ve své další práci,“ vysvětluje Vladivojna La Chia.

„Začala jsem dávat dohromady repertoár složený výhradně ze zhudebněných básní. A právě prostřednictvím hudby ke mně začala její poezie promlouvat s ještě větší intenzitou než ze stránek knih. Dalším impulzem k pokračování zhudebňování básní Anny Barkovové byly reakce publika na koncertech. Pochopila jsem, že slova kdysi málem zapomenuté básnířky promlouvají k lidem i dnes, možná daleko naléhavěji než ve své době.“

Vladivojnu La Chia (zpěv, basa, akustická kytara, autorka projektu, autorka hudby) doprovodí na turné herečka Gabriela Míčová jako Anna Barkovová, Terezie Kovalová (violoncello, doprovodný zpěv), Sylvie Bee (doprovodný zpěv, perkuse, klarinet), Petr Uvira (akustické kytary, doprovodný zpěv), Luboš Pavlík (bicí nástroje, perkuse, doprovodný zpěv) a Marie Ladrová (teremin, doprovodný zpěv).

Vstupenky jsou k dostání na stránkách vladivojna.com.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám